Skip to main content

Zo. De eerste maand van 2017 is een feit. De goede voornemens staan weer in de kast en we genieten allemaal weer lekker van ons wijntje en kaasje terwijl we heerlijk bankhangen.

Januari was toch wel de maand van Trump. Ging LuckyTV tijdens de verkiezingsstrijd nog viral, deze maand was het de beurt aan Arjen Lubach. Gezien dit filmpje al miljoenen keren is bekeken, slaan we die even over. Hieronder de 5 dingen die ons opvielen. Geen ‘wereldnieuws’, maar opvallende ideeën, trends, producten, concepten, campagnes en inzichten.

1. WeTransfer ‘hacken’ voor een sollicitatiegesprek

Als je bij top bureaus wilt opvallen, moet je van goeden huize komen. Astrid en Myrthe waren zowel inventief als een tikkie brutaal. En die combinatie maakt het nu juist zo geniaal. Check zelf hoe zij WeTransfer inzetten om bij top bureaus aan tafel te komen. Dan kun je ze toch al niet meer weigeren?

2. Juventus maakt een gewaagde stap

De voetbalwereld is een conservatieve wereld. Een kleine aanpassing aan het logo kan een club al op horden boze fans komen te staan. Des te gewaagder dus dat Juventus zich positioneert als sportmerk, met bijpassend logo. Het past in de trend van het commerciëler worden van de voetbal. Maar je kunt je afvragen of de fans dit pikken, die willen zich geen klanten voelen. En in hun beleving is de club al de grootste van de wereld, dus waarom zo’n ingrijpende verandering?

Het nieuwe logo wordt in ieder geval wel met een mooi staaltje storytelling gepresenteerd.

3. Een kuchende abri

In Zweden zijn ze wat beter omgesprongen met de goede voornemens dan wij. En dan in het bijzonder het stoppen met roken. Apothek Hjartat ontwikkelde samen Akestam Holst een Abri die hoest als er een rokend iemand voorbij komt. Kijk, dat valt op. Heeft de abri eenmaal de aandacht dan toont deze de hulpmiddelen om te stoppen met roken.

4. Hersenscans laten zien wat een tv-reclame effectief maakt

Erasmus Universiteit in Rotterdam onderzocht door middel van hersenscans wat een commercial nu effectief maakt. Conclusie: filmpjes die zowel de verbeelding prikkelen als de functionele voordelen van een product belichten. Deze combinatie prikkelt twee hersengebieden tegelijkertijd en zorgt voor de meest effectieve tv-reclame.

Meer weten? Lees het hier:
http://www.marketingonline.nl/nieuws/hersenscans-laten-zien-wat-een-tv-reclame-effectief-maakt

5. Een lamp die je voor de gek houdt

Hier worden we toch wel blij van: een Kickstarter project van Studio Cheha. Ze zetten je op het verkeerde been met een bijzondere LED lamp. De lamp lijkt 3D te zijn, maar is helemaal plat. Door een acrylglas wireframe op slimme wijze vorm te geven ontstaat de optische illusie van een 3D lamp. Mooi toch?

Meer weten? Lees het hier:
https://www.kickstarter.com/projects/studiocheha/bulbing-2d-3d-led-lamps-optimize-your-lighting-exp

Oke nog ééntje dan.

Onverwachte combinaties zorgen voor de beste ideeën. Dat motto is Lesha Limonov uit Minsk op het lijf geschreven. Voor de International Rijksstudio Awards stond hij stil bij het feit dat de mensen in schilderijen altijd hun ogen open hebben. Ze zien de museumbezoekers komen en houden ‘s nachts de wacht. Wat nou als wij dat ook zouden kunnen? Je eigen nachtwacht.