Skip to main content

Een last minute aanvraag van Verkade komt binnen: Of we een billboard van vijf seconden kunnen ontwikkelen voor Verkade Digestive Bites. Supertof! (Bilboards op RTL zijn die korte spotjes waarin de sponsoren bekend worden gemaakt). Een mooie uitdaging: 5 seconden en veel restricties. Hoe zorgen we voor een billboard met impact?

Acht ideeën

Animatie zou leuk zijn.. maar leuk vinden wij bij Brand Builders niet genoeg. Het moet werken voor het merk, impact hebben. Hoe krijgen we het packshot, het product en de USP’s van het product optimaal in beeld? Na een brainstorm hebben we 8 ideeën die snel richting Verkade gaan. Op de achtergrond ben ik (Willem-Jan) al bezig in onze eigen animatiestudio met wat 3D testjes. Rollende bites, vallende bites…Je krijgt er haast trek van….

3D modellen smelten niet

We kiezen om een animatie in 3D te maken. In het filmpje vallen namelijk ruim 500 Digestive Bites. Voordat je alle zakken hebt opengetrokken en al die eigenwijze Bites goed in beeld hebt, is alles al gesmolten. 🙂 Eerste stap: de Bites modellen en van een chocolade-material voorzien, zodat de bites er levensecht uitzien.

Tricks&cheats

We hoeven niet met de camera om de verpakkingen heen te draaien. Dat scheelt veel werk. We cheaten een beetje door de bestaande 2D packshots wat diepte te geven. Deze oplossing werkt goed en valt het niet op in het geheel. En we hebben een strakke deadline te halen.

Volgende stap is het animeren van de camerabeweging en ballen. We laten door middel van een particle systeem de grote hoeveelheid Bites laten vallen. Het effect werkt meteen goed. Eén Bite laten we afdwalen, die blijft voor de packshots liggen. Deze is het haasje en wordt half opgegeten. 🙂

Trots

Het project loopt op schema, helemaal top! Nu de belangrijke fase voor geluidsafwerking. Dit doen we bij productiehuis Lukkien, zij zorgen voor de soundeffects, voiceover, mastering en aanlevering bij RTL.
Zo… dat ging soepel. Wij zijn trots, op het filmpje en op het strakke proces, dat smaakt naar meer. Heb jij ‘m al gezien bij RTL Boulevard of RTL Late Night? Anders kijk even snel hier, het kost je maar vijf seconden…