Sulfree

VAN 0 NAAR 2 MILJOEN GLAZEN WIJN

Sulfree is een kleine start-up. Het helpt mensen die last hebben van sulfiet in wijn weer van wijn te kunnen genieten. Want met 1 druppeltje in je glas haalt Sulfree de sulfiet uit je wijn. Inmiddels zijn er al 2 miljoen glazen wijn met Sulfree gedronken. Voor de volgende stap was Sulfree op zoek naar een nieuwe visuele stijl.

The little drop that changes your life

Dat ene druppeltje. Daar moesten we wat mee. Dat is de essentie van het merk. En de grotendeels vrouwelijke (iets oudere) gebruikersgroep. Dat waren onze vertrekpunten. Niet om te vertellen wat het is. Maar door te laten zien wat Sulfree doet. Samen met illustratrice Melanie Drent hebben we een geïllustreerde wereld ontwikkeld die laat zien wat één druppel teweeg kan brengen.

Het flesje

Het nieuwe flesje oogt elegant, vrouwelijk maar is vooral ook heel handig om mee te druppelen. Het groene kleur is een knipoog naar een wijnfles maar onderstreept ook de natuurlijke ingrediënten.

Verzenddoosje

Sulfree wordt voornamelijk online verkocht. Het ontworpen verzenddoosje is praktisch; er passen tot 6 flesjes in en het kan door de brievenbus, dus je hoeft er niet thuis voor te blijven. Maar vooral ook een cadeautje in je brievenbus.

Website

De website neemt een bezoeker op een logische manier door het verhaal van Sulfree. Wat is het. Wat doet het. Wie zijn we. Waar kan ik het bestellen. Een fris ontwerp en een goede balans tussen informeren en converteren heeft gezorgd dat Sulfree al drie jaar is genomineerd voor beste website.

Hoe werkt Sulfree?

Bijna 1 op de wijndrinkers heeft last van wijn. Vaak is sulfiet de oorzaak. Maar weten ze dit helemaal niet. Sulfiet zit in alle wijn. Zelfs als daar op staat ‘geen toegevoegde sulfiet. Voor al deze mensen is er nu een oplossing. Sulfree. 1 druppel Sulfree in je wijnglas zet alle sulfiet om in Sulfaat. En dan heb je dus geen last meer van. Simpel he. De smaak blijft hetzelfde, Sulfree is smaakloos. En je gebruikt Sulfree in rode wijn, witte wijn, rosé en port en bubbels.

Zo zit het dus

Je weet het van vriendinnen. De ene heeft gewoon meer last van een glaasje wijn als de ander. Dat is niet zo. De een heeft gewoon meer last van Sulfiet dan de ander. En vanaf je veertigste kan dit sneller opbouwen. Het goede nieuws is dat je er zo vanaf kunt zijn. Met een druppeltje Sulfree in je wijn. Dat maakt de vrije sulfieten onschadelijk. Vanaf dat moment heb je wel de wijn, maar nooit meer het Sacherijn.

www.sulfree.nl