Skip to main content

Met 50% minder budget naar 266% meer verkoop

Valentijnsdag. De dag waar iedereen hoopvol bij de brievenbus wacht op een seintje van zijn/haar geheime liefde. Ook de dag waarop alle A-merken heel hard hun best doen om op te vallen bij de consument. Voor ons een mooie uitdaging om voor Verkade een online Valentijnsactie te ontwikkelen die het merk koppelt aan chocolade. Maar ook zorgt voor een goede conversie naar de shop. Want liefde en chocolade: dat is toch een perfecte match?

We introduceren Lieve, je assistent voor Valentijn

Valentijn is het moment om je geliefde een persoonlijk kaartje sturen… of nog beter: om er eentje te krijgen. En dan zeker zo’n persoonlijk kaartje waar ook nog een dikke reep chocolade aan geplakt is… Wij draaiden het om.

Lieve, je Valentijnsassistent geeft tips, zorgt ervoor dat jij ook niet vergeten wordt door je geliefde en laat zien wat Verkade voor producten heeft die je kunt personaliseren.

Van awareness via engagement naar conversie

We hebben gekozen om ons volledig te focussen op Facebook. En in de communicatie de vernieuwde cadeaushop van Verkade centraal te stellen. Nu is de concurrentie met leuke inhakers rondom Valentijn de laatste jaren flink gestegen. (zie onze blog over de inhakers van dit jaar)

We bouwen deze periode op in 3 fases, zodat het verhaal een duidelijke opbouw heeft.
– awareness
– engagement
– conversie

Awareness
In deze fase introduceren we Lieve. We laten de fans bekendmaken met de stijl van de actie en geven aan dat Lieve ze gaat helpen bij Valentijn. Zonder erom te vragen reageren 161 mensen met een comment en krijgen we 450 likes.

Engagement
Nu ze Lieve kennen, kunnen we inzetten op engagement. We verrassen de fans met een gratis te downloaden kaart voor hun lover. Waarin een kleine knipoog zit naar de cadeaushop. We roepen ook op om hun eigen lover te taggen in een bericht, zodat ook zij op de hoogte zijn van de lekkere en leuke repen van Verkade. Hierdoor verhoogt het bereik van de post.

Conversie
Om de verkoop te stimuleren koppelen we de koop van een product aan een winactie. Eigenlijk is je cadeau dus gelijk een lot. De prijs: een nachtje weg in de Verkade kamer in Inntel hotel in Zaandam.

Naast deze post is er met darkposts gedurende de hele periode geadverteerd op de mensen die al eerder via de cadeaushop producten hebben gekocht.

Resultaat ‘liefde gaat dus gewoon door de maag’

De Valentijnsactie van 2017 heeft gezorgd voor de volgende resultaten ten opzichte van 2016:

Mediabudget: -54%
Impressies: +22,5%
CPM: -62,5%
Bereik: +8,1%
Engagements: +553%
Verkoop repen: +260%*

*Totaal verkoop shop gedurende de actieperiode