Bar-le-Duc

KNETTERGEK? OF LIEVER
‘LEKKER HELDER’?

Bar-le-Duc is het #2 watermerk van Nederland in retail. Als er een product puur en natuurlijk is, dan is
het wel water. Toch wordt er een absurde reclamelaag omheen bedacht. Van hipster baarden tot
eeuwenoude gletsjers.

Klantvraag

Bar-le-Duc kwam met de vraag hoe bouwen we een onderscheidende
voorkeurspositie voor Bar-le-Duc zonder mee te gaan met de gekte van de dag?

Merk

Mineraalwater hoef je niet onnodig op te hemelen door met overdreven claims te pretenderen dat je het ‘puurste’ of ‘allerlekkerste’ mineraalwater verkoopt. Wij geloven dat communicatie over water helder moet zijn. Hierbij is de prijs doorslaggevend voor jongeren, en de (recyclebare) verpakking voor ouderen.

Insights

Bar-le-Duc heeft het tijdsbeeld volledig mee. Mensen die bewust willen leven, hoeven geen water van de Fiji eilanden of uit Zwitserland. Gewoon helder water, lekker uit de buurt is ook prima. Met het oog op de footprint zetten we in de nieuwe campagne ons grote kartonnen pak water centraal. Bijkomend voordeel: het 2-literpak heeft een ijzersterke associatie met het merk Bar-le-Duc.

Anker op het schap

Het kartonnen 2-literpak van Bar-le-Duc is bijna onbewust het merkicoon geworden. Daar kunnen we shopper voordelen uit halen. Het pak is het meest herkenbare merkelement op het schap. Dit onderscheidend vermogen gebruiken we in de massacommunicatie. Telkens staat het pak centraal. Het pak is ons anker op het schap. Zo koppelen we massa en shopper communicatie aan elkaar, en stimuleren we actief de rotatie op het schap.

 

Mediastrategie

Vanuit het beschikbare mediabudget en doelstellingen ontwikkelden we samen met het mediabureau de beste media-distributie strategie: 2 flights voor TVC/OLV, aangevuld met (D)OOH communicatie in en rondom de supermarkten, en online advertising gericht op shoppers 25-59 jaar.

360 campagne

Met een nieuwe 360 campagne met drie commercials (TVC/OLV), OOH communicatie en online advertising gaat Bar-le-Duc de strijd aan met de blabla in watermarketing. In de uitingen wordt de draak gestoken met opgeklopte marketingpraat; van hipsters tot gletsjers. Het credo: water is water, en onzin is onzin. Het is tijd voor een lekker helder verhaal.

Pre-test TVC

Meten is weten. We schoten drie verschillende TV commercials op 1 dag. Elke versie met een eigen statement over watermarketing. En elke versie als 10” en 15” variant. Uit de test bleek dat de 10” spots beter scoorden dan de 15”. Super! Want dat betekent meer bereik voor hetzelfde geld.