Arturo Color Collection 3.0

Inspired by nature

De nieuwe Color Collection van Arturo maakt van het kiezen van de goede vloerkleur een feestje. Nieuwe kleuren, beelden en vooral veel inspiratie. Nieuwsgierig?

Een must have

In 2015 lanceerde Arturo, als eerste binnen de vloerenmarkt, een color collection voor gietvloeren. Een collectie die het makkelijker maakt om de juiste kleur vloer te adviseren of te kiezen op basis van je stijl.

Na veel gekopieerd te zijn (een mooi compliment), kleinere updates door de 7 jaren én een nieuwe positionering van het merk lanceerde Arturo in Q1 van 2022 de vernieuwde Color Collection. Een must have voor alle architecten, applicateurs en eindgebruikers.

 

Inspired by nature

De nieuwe Color Collection is geïnspireerd op de natuur. Waarom? Omdat de natuur een enorm effect heeft op de mens. Op hoe je je voelt. Denk aan de stoere rotsachtige gebergten als de Rockies die je kracht en energie geven. De sereniteit van de Arctics die je kalm maken en zorgen voor concentratie. Die effecten halen we met de vloerkleur nu ook naar binnen. In je huis, kantoor of in een publieke ruimte. 

Stijlcompas

We ontwikkelden samen met Arturo 6 werelden die gelijk staan aan een bepaalde sfeer en energie. Deze werelden vertaalden we naar 6 beelden die de werelden vertegenwoordigen. Hier laten we beeldend zien dat de natuur onze inspiratiebron is voor deze collectie en krijg je al gelijk een gevoel wat de natuur met de ruimte doet.

Foggy Sky of dusky Brown?

Arturo Studio bestudeerde de geselecteerde gebieden en ontwikkelde het kleurenpallet. Samen ontwikkelden we de kleurnamen passend bij de stijlrichting. Zo kun je kiezen uit Icicle White, Velvet Blossom, Outback Dream of 1 van de andere 45 trendkleuren. Namen waarbij je al gelijk een idee krijgt over de invloed die het op de ruimte heeft.

Ervaar de trends

Nog meer een gevoel hebben bij een kleur? Check dan de moodboards die we maakten per stijlrichting. Hier combineren we de vloerkleuren met inspiratie voor accessoires en materialen en zie je de grote diversiteit die mogelijk is met een Arturo gietvloer. 

“Een gietvloer was altijd al onze droom”

De werelden, kleuren en moodboards komen allemaal samen in de brochure. Hierin lees je ook nog 3 interviews met mensen die je voorgingen in de keuze voor een gietvloer. Hoe maakten zij de keuze voor deze vloer en kleur? En uiteraard kijken we ook even binnen voor nog meer inspiratie. Altijd leuk ;).

Benieuwd geworden naar de brochure? Download ‘m hier!

De positionering in het kort.

Arturo.
Floors for change

Zoals gezegd is de nieuwe color collectie verweven met de nieuwe positionering van Arturo.  Meer weten over de positionering? Hier staat hij in het kort.

 

Arturo is een van de merken van het Duitse Uzin Utz. Het oorspronkelijk Haaksbergse merk heeft duurzaamheid vanaf de start hoog in het vaandel staan. In de Groene fabriek wordt Co2 neutraal geproduceerd, het pand is op en top duurzaam en R&D ontwikkelt alleen nog maar met duurzaamheid top of mind. Duurzaamheid is eigenlijk onlosmakend verbonden aan het merk Arturo. In de nieuwe positionering is dat meegenomen.  Arturo. Floors for change is in het kort waar het merk voor staat. Enerzijds; Vloeren die iets met je doen als je in de ruimte bent. Die zorgen voor rust, of juist energie. Aan de andere kant; vloeren die ontwikkeld worden met de toekomst in het hoofd. Vloeren die een verandering teweeg kunnen brengen.