Beat Batten

VOOR ALTIJD PAPA’S KLEINE MEID

Wij werken al jaren met de stichting Beat Batten om meer bekendheid te genereren voor de ziekte van Batten. In het najaar van 2022 gaat er een gloednieuwe publiekscampagne live. Centraal in deze campagne staat een vader die lijkt te praten tegen zijn dochter, maar al gauw blijkt dat hij hardop praat terwijl hij voor haar graf staat.  Zijn dochter is veel te jong overleden aan de gevolgen van de ziekte van Batten.

Samen voor het goede doel

Wij ontwikkelden het creatieve campagneconcept. De productie van de tv-commercial werd gerealiseerd door Lukkien. Evert Bronkhorst van Abovo regelt de mediadistributie. Alle partijen werken geheel belangeloos mee aan de totstandkoming van deze nieuwe campagne. De vader in de commercial wordt gespeeld door acteur Sander Kocken, die ook op geheel vrijwillige basis zijn medewerking verleende. 

Bekijk hier de TV commercial video

In de radiocommercial is ook Beat Batten ambassadeur Erik de Zwart te horen, die zijn herkenbare stemgeluid ter beschikking stelde.

Emotionele productie

Ronald Jansen van de stichting Beat Batten: ‘De uitdaging die beide bureaus meekregen was om tot uitdrukking te brengen, dat als er niets gebeurt, kinderen met Batten veel te jong komen te overlijden terwijl ze met hun ouders nog allerlei dingen hadden willen doen.’ Ronald Jansen vervolgt: ‘Ik ben zo ongelooflijk blij met de medewerking van zoveel mensen die een hele indringende spot hebben weten te ontwikkelen. Ik was bij de opname aanwezig en bij de eerste takes had ik het er als vader van een Batten patiënt, erg moeilijk mee. We staan aan de vooravond van een belangrijke doorbraak op onderzoeksgebied. Ik hoop toch zo dat daarmee dit lot voor alle patiëntjes en hun gezinnen straks te voorkomen is.’

De Beat Batten campagne is vanaf eind september te zien en te horen via landelijke media.
Meer informatie is te vinden op www.beatbatten.nl, waar het ook mogelijk is om te doneren.